Followers

Monday, May 30, 2011

5 cara pujuk suami yang merajuk :)

assalamualaikum.



aku belum ada suami pun sekarang. tetapi macam berminat nak bagi tips. bukan berdasarkan pengalaman. tetapi pembacaan. seperti biasa setiap minggu aku dihidangkan dengan majalah kegemaranku Mingguan Wanita. penuh dengan info menarik dan bermanfaat yang boleh dipraktikkan.




to all my readers yang sudah mempunyai suami, bolehla amalkan tips ini ek. kadang kadang lelaki yang gagah macam mana pun, ada juga masanya mereka merajuk. bukan apa, mahu bermanja dengan isteri juga. wahh, bahagia khabarnya bukan?




kalau suami anda merajuk, boleh la cuba mana satu 5 cara dibawah ini yaw!


@ BERI MASA

Terlebih dahulu berikan dirinya masa untuk bersendiri atau tenang. Jangan tergopoh gopoh memujuk kerana bersalah.


@ PILIH MASA YANG SESUAI

Waktu yang terbaik adalah ketika di bilik sebelum dirinya tidur.


@ MOHON MAAF

Terlebih dahulu minta maaf daripada suami jika rajuknya itu berpunca dari kesalahan anda. Ketepikan ego anda.


@ RAYULAH DIRINYA

Gunakan bahasa yang lembut, lebih perlu rayulah dirinya.


@ BERI HADIAH

Pemberian barang yang cukup diidamkan sudah tentu menyejukkan hati suami. Atau lebih mudah 'hadiahkan' diri anda di malam hari untuk suami. Ini selalunya paling berkesan memujuk suami.





alangkah bahagia jika hidup bahagia bersama suami terchenta!





SELAMAT MENCUBA!





nota kaki:

bunyi macam menarik bukan jika ada suami.
ahh! tidak sabar mahu kahwin. kah kah kah!





Thank you for reading!

9 comments:

cik^fiqa^ said...

hoho...rasa x sabar jugak mahu kahwin !! hakhakhak

Uzailun said...

kahwin lah... awk nak dekat umur 22 tahun... abang sy kahwin umur 22 tahun....

Fika D'Mango said...

@ cik fiqa: yaw yaw! sama lah ! hahaha.



@uzailun: wah! bestnya! jeles ok.

miss.Addin said...

haha berguna ni nanti dah kahwin ! :)

Fika D'Mango said...

@miss. Addin: tau xpe! nak kawiiinnnnn.

DuniaSangSuri said...

kahwin..jgn x kahwin... kot kahwin nnt..jgn tak jemput yea... hikkss..

pahala org berkahwin berdabel dabel dari org solo... hehehe...

Shah Rizar said...

slamat berkahwin.. hohohoo

Fika D'Mango said...

@DuniaSangSuri: insyaAllah jemput semua geng blogger :)


@Shah Rizar: lmbat lagiii...hehehe ;D

mustaffa said...

wahaha uzailun bakpe ko banding ngan abang ko lak.manusia lain-lain dowh.

Post a Comment

 

Fika Karim Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger